Petite Francaise

Petite Francaise

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 friszure appels
  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram amandelpoeder
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel(s) rum
  • poedersuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200graden
  • Maak met de deegroller een cirkel van de plakjes bladerdeeg en leg in een ingevette of met papier beklede taartvorm.
  • Zet even in de koelkast.
  • Smelt de boter en giet in een wijde beslagkom.
  • Voeg hierbij het amandelpoeder, de suiker, de eieren en de rum.
  • Mix tot een egale en luchtige massa en giet op de taartbodem.
  • Zet even in de koelkast.
  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Druk de partjes voorzichtig in waaiervormig in de crème en bestrooi met poedersuiker.
  • Bak in 50 minuten of tot taart mooi bruin is en de vulling niet meer beweegt.
  • Laat op een rooster afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Taart
Land van herkomst Frankrijk