Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 even grote peultjes
- Zout
- 30 gram Monchou kamertemperatuur
- 30 gram Danish Blue fijngemaakt
- Rode pepertjes grof gehakt, als garnering
Instructies
- Blancheer de peultjes gedurende 3 minuten in ruim kokend water met zout.
- Leg de geblancheerde peultjes in ijswater om het kookproces te stoppen.
- Snijd vervolgens elk peultje aan één kant met een scherp mesje op de naad open.
Voor de vulling:
- Roer de Monchou zacht en luchtig.
- Meng dit met de fijngemaakte Danish Blue.
- Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak met een grof mondstuk.
- Vul de peultjes royaal met het roomkaasmengsel door de spuitzak te gebruiken.
- Garneer de gevulde peultjes met grof gehakte rode pepertjes voor een pittige finishing touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Peultjes Gevuld met Roomkaas als een smaakvolle en verrassende starter tijdens feestelijke gelegenheden, zoals kerst.
