Peultjes Gevuld met Roomkaas

Peultjes Gevuld met Roomkaas

Peultjes Gevuld met Roomkaas

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 even grote peultjes
  • Zout
  • 30 gram Monchou kamertemperatuur
  • 30 gram Danish Blue fijngemaakt
  • Rode pepertjes grof gehakt, als garnering

Instructies

  • Blancheer de peultjes gedurende 3 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Leg de geblancheerde peultjes in ijswater om het kookproces te stoppen.
  • Snijd vervolgens elk peultje aan één kant met een scherp mesje op de naad open.

Voor de vulling:

  • Roer de Monchou zacht en luchtig.
  • Meng dit met de fijngemaakte Danish Blue.
  • Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak met een grof mondstuk.
  • Vul de peultjes royaal met het roomkaasmengsel door de spuitzak te gebruiken.
  • Garneer de gevulde peultjes met grof gehakte rode pepertjes voor een pittige finishing touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke Peultjes Gevuld met Roomkaas als een smaakvolle en verrassende starter tijdens feestelijke gelegenheden, zoals kerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst