Peultjes met Rundvleesreepjes en Thaise Dressing
Ingrediënten
- 200 gram peultjes
- 150 gram biefstuk
- 1 stengel citroengras sereh
- ½ limoen
- 1 eetlepel vissaus
- ½ eetlepel honing
- 2 eetlepels olie
- ½ zakje koriander ongeveer 7-8 gram
- ½ theelepel zout
Instructies
- Maak de peultjes schoon en was ze.
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes van ongeveer 4 cm lengte.
- Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd de stengel in heel dunne ringetjes.
- Pers de limoen uit.
- Kook de peultjes in een pan met kokend water gedurende ongeveer 2 minuten en giet ze af.
- Klop in een kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot een dressing.
- Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en hak ze grof.
- Verhit de rest van de olie in een wok.
- Bak de biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruin.
- Voeg zout en 1 eetlepel citroengras toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
- Voeg de peultjes toe en verwarm ze al omscheppend mee.
- Doe het mengsel over in een schaal.
- Besprenkel met de dressing en bestrooi met de gehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met jasmijnrijst of naan (plat brood).
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke Thaise gerecht met een verfrissende Château La Gordonne RoVoedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Sugar: 4 g