Peultjes met Rundvleesreepjes en Thaise Dressing

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram peultjes
  • 150 gram biefstuk
  • 1 stengel citroengras sereh
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel honing
  • 2 eetlepels olie
  • ½ zakje koriander ongeveer 7-8 gram
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Maak de peultjes schoon en was ze.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes van ongeveer 4 cm lengte.
  • Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd de stengel in heel dunne ringetjes.
  • Pers de limoen uit.
  • Kook de peultjes in een pan met kokend water gedurende ongeveer 2 minuten en giet ze af.
  • Klop in een kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot een dressing.
  • Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en hak ze grof.
  • Verhit de rest van de olie in een wok.
  • Bak de biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • Voeg zout en 1 eetlepel citroengras toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de peultjes toe en verwarm ze al omscheppend mee.
  • Doe het mengsel over in een schaal.
  • Besprenkel met de dressing en bestrooi met de gehakte koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met jasmijnrijst of naan (plat brood).

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke Thaise gerecht met een verfrissende Château La Gordonne Ro

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Thailand