Peultjesmelange met notendressing

Peultjesmelange met notendressing

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g haricots verts
  • 50 g peultjes
  • 150 g sugar snaps
  • 50 g pecannoten
  • 6 eetlepels walnotenolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zeezout
  • peper versgemalen
  • 150 g tuinerwten diepvries pak a 450 g

Instructies

  • Haricots verts, peultjes en sugar snaps schoonmaken.
  • Pecannoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken.
  • In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Sugar snaps ca. 2 minuten koken.
  • Haricots verts, peultjes en bevroren erwten toevoegen.
  • Water opnieuw aan de kook brengen, nog ca.3 minuten laten koken tot alle peulvruchten beetgaar zijn.
  • Groenten in vergiet laten uitlekken en door dressing scheppen.
  • Pecannoten erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Strooi in plaats van pecannoten 100 g verbrokkelde feta-kaas over de peultjesmelange en meng 1 eetlepel verse of gedroogde oregano door de dressing.
Voedingswaarden:
energie 135 kcal
eiwit 3 g
koolhydraten 7 g
vet 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch