Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 g haricots verts
- 50 g peultjes
- 150 g sugar snaps
- 50 g pecannoten
- 6 eetlepels walnotenolie
- 3 eetlepels citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- zeezout
- peper versgemalen
- 150 g tuinerwten diepvries pak a 450 g
Instructies
- Haricots verts, peultjes en sugar snaps schoonmaken.
- Pecannoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken.
- In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
- Sugar snaps ca. 2 minuten koken.
- Haricots verts, peultjes en bevroren erwten toevoegen.
- Water opnieuw aan de kook brengen, nog ca.3 minuten laten koken tot alle peulvruchten beetgaar zijn.
- Groenten in vergiet laten uitlekken en door dressing scheppen.
- Pecannoten erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Strooi in plaats van pecannoten 100 g verbrokkelde feta-kaas over de peultjesmelange en meng 1 eetlepel verse of gedroogde oregano door de dressing.
Voedingswaarden:
energie 135 kcal
eiwit 3 g
koolhydraten 7 g
vet 12 g
energie 135 kcal
eiwit 3 g
koolhydraten 7 g
vet 12 g