Pie van walnoten
Equipment
- een vorm van 26 cm doorsnee
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 150 gram koude boter
- een snufje zout
- 1 eidooier
- 5 eetlepels koud water
voor de vulling:
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram stroop
- 2 eetlepels boter
- 100 gram grofgehakte walnoten
Instructies
- Zeef de bloem boven een kom, verdeel de boter in kleine stukjes en doe die bij de bloem.
- Voeg 5 eetlepels koud water en het zout toe, kneed het geheel tot eensamenhangend deeg en laat dit 30 minuten rusten.
- Rol het deeg dan uit en bekleed er de ingevette bakvorm mee (houd wat deeg over voor een deksel).
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eieren los en roer er de suiker, de vanillesuiker, de stroop, de boter en de walnoten door.
- Leg de vulling op de piebodem en bedek de taart met de rest van het deeg.
- Prik deze 'deksel' met een vork op verschillende plaatsen in en bestrijk hem met de losgeklopte eidooier.
- Zet de oven nu op 180°C en bak de taart 40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Walnoten kunt u snel pellen door ze even in heet water te dompelen.