Pikant Gevuld Brood met Gehakt
Een hartig gevuld brood met pittig gehakt, kaas en Oosterse smaken. Eenvoudig te bereiden en een smaakvolle maaltijd voor elke gelegenheid.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de bovenkant van het brood en leg het apart.
- Hol het brood aan alle kanten uit tot ± 1 cm van de rand en verkruimel het.
- Pel en snipper de uien.
- Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
- Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken.
- Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.
- Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee.
- Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt.
- Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng het geheel goed en bak nog ± 3 minuten.
- Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur af de kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel.
- Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan.
- Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in aluminiumfolie.
- Bak het brood in het midden van de op 225°C oven in ± 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gevulde brood warm in plakken. Lekker met een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g