Pikant Gevuld Brood met Gehakt

Rond wit vloerbrood gevuld met pittig gehakt, kaas, taugé en Oosterse smaken, gebakken en opengesneden geserveerd op houten plank.

Pikant Gevuld Brood met Gehakt

Een hartig gevuld brood met pittig gehakt, kaas en Oosterse smaken. Eenvoudig te bereiden en een smaakvolle maaltijd voor elke gelegenheid.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ongesneden enkele dagen oud, klein rond wit vloerbrood
  • 2 uien
  • 150 g belegen kaas aan een stuk
  • 100 g taugé
  • 5 takjes peterselie
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel olie
  • 450 g gehakt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 ½ theelepel sambal oelek
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel gemberpoeder

Instructies

  • Snijd de bovenkant van het brood en leg het apart.
  • Hol het brood aan alle kanten uit tot ± 1 cm van de rand en verkruimel het.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken.
  • Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.
  • Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt.
  • Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng het geheel goed en bak nog ± 3 minuten.
  • Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur af de kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel.
  • Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan.
  • Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in aluminiumfolie.
  • Bak het brood in het midden van de op 225°C oven in ± 25 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer het gevulde brood warm in plakken. Lekker met een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden