Pikante babi pangang met zilvervliesrijst

Pikante babi pangang met zilvervliesrijst

Een snelle en smaakvolle babi pangang met roerbakgroenten en zilvervliesrijst, afgemaakt met frisse atjar tjampoer.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g atjar tjampoer uitgelekt
  • 1 pot Conimex Atjar tjampoer
  • 1 pot Conimex Roerbaksaus babi pangang
  • 3 eetlepels wokolie
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 400 g wokgroenten
  • 500 g roerbakreepjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de wokolie in een hapjespan.
  • Roerbak de reepjes gaar en goudbruin.
  • Voeg de wokgroenten toe.
  • Bak de wokgroenten 3 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe.
  • Voeg 100 g uitgelekte atjar tjampoer toe.
  • Laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de rijst met het vlees-groentenmengsel op 4 borden.
  • Serveer de rest van de atjar tjampoer er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met wat fijngesneden lente-ui of gebakken uitjes voor extra crunch.
Wijnadvies:

Serveer met een koele rosé of een lichte pinot noir.

Voedingswaarden

Calories: 635 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 29 g | Vet: 27 g | Zout: 3.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden