Pikante babi pangang met zilvervliesrijst
Een snelle en smaakvolle babi pangang met roerbakgroenten en zilvervliesrijst, afgemaakt met frisse atjar tjampoer.
Ingrediënten
- 100 g atjar tjampoer uitgelekt
- 1 pot Conimex Atjar tjampoer
- 1 pot Conimex Roerbaksaus babi pangang
- 3 eetlepels wokolie
- 300 g zilvervliesrijst
- 400 g wokgroenten
- 500 g roerbakreepjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de wokolie in een hapjespan.
- Roerbak de reepjes gaar en goudbruin.
- Voeg de wokgroenten toe.
- Bak de wokgroenten 3 minuten mee.
- Voeg de roerbaksaus toe.
- Voeg 100 g uitgelekte atjar tjampoer toe.
- Laat het geheel goed doorwarmen.
- Serveer de rijst met het vlees-groentenmengsel op 4 borden.
- Serveer de rest van de atjar tjampoer er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met wat fijngesneden lente-ui of gebakken uitjes voor extra crunch. Wijnadvies:
Serveer met een koele rosé of een lichte pinot noir.
Garneer met wat fijngesneden lente-ui of gebakken uitjes voor extra crunch. Wijnadvies:
Serveer met een koele rosé of een lichte pinot noir.
Voedingswaarden
Calories: 635 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 29 g | Vet: 27 g | Zout: 3.2 g | Sugar: 10 g