Pikante Gehaktballetjes in tomatensaus

Pikante Gehaktballetjes in tomatensaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 2 cm gemberwortel fijngehakte
  • 350 gram rundergehakt mager
  • 1 eetlepel mangochutney
  • ½ theelepel djinten
  • ½ theelepel ketoembar
  • 2 eetlepels korianderblad gehakt
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel kippenbouillon
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blik tomaten 225 gram
  • 1 ui in vieren gedeeld
  • zout
  • peper

Instructies

  • Hak ui, knoflook en gemberwortel fijn in een elektrische keukenmachine.
  • Voeg gehakt, chutney, djinten, ketoembar en helft van korianderblad toe.
  • Schenk het losgeklopte ei erbij en laat de machine nog even draaien.
  • Vorm van dit mengsel 16 kleine balletjes.
  • Leg de balletjes naast elkaar in een ondiepe schaal en zet deze 56 min. in de magnetron op vol vermogen tot de balletjes gaar zijn.
  • Verschuif ze tijdens de bereiding een maal.
  • Laat ze afgedekt nagaren. de schaal 5 min. op vol vermogen inde magnetron.
  • Roer regelmatig om.
  • Voeg de resterende koriander toe en zet de schaal opnieuw 23 min. op vol vermogen in de magnetron tot de saus de juiste dikte heeft.
  • Verwarm de balletjes nog 12 min. op vol vermogen in de magnetron.
  • Dien ze op in de saus en garneer eventueel met een takje koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië