Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Pers de teentjes knoflook boven de speklapjes.
Voeg ketjap en tabasco en 1 eetlepel olie toe en marineer het vlees hier minimaal 15 minuten in.
Snijd het Zeeuws spek in smalle reepjes.
Dep de speklapjes een beetje droog met keukenpapier.
Bak ze in een hete koekenpan goudbruin en gaar in 12 minuten.
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten.
Voeg de andijvie toe en bak nog 4 minuten.
Schep het Zeeuws spek erdoor en voeg peper, zout (niet te veel i.v.m. het spek) en nootmuskaat toe.
Serveer de andijvieschotel met daarop de pikante speklapjes.
Variatietip:
In plaats van andijvie is paksoi of Chinese kool ook heel geschikt.
Wijnadvies:
Prettige metgezellen zijn warm smakende Côtes du Rhône en Côtes du Ventoux. Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie