Pilavrijst met Marokkaanse groenteschijven
Een kleurrijke en kruidige rijstschotel met geroosterde noten, munt en gebakken Marokkaanse groenteschijven voor een smaakvolle Noord-Afrikaanse maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Hak de ui grof.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en de aubergine ± 3 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak dit mee tot het glazig is.
- Voeg de hete bouillon en de saffraan toe en kook de rijst met deksel op de pan in ± 10 minuten gaar.
- Voeg de tomaten, het amandelschaafsel en de pistaches toe en laat het gerecht door en door warm worden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de munt erdoor.
- Verhit intussen de resterende olie en/of boter en bak de Marokkaanse schijven in 2-3 minuten bruin, keer ze af en toe.
- Leg de Marokkaanse schijven elk op een bord.
- Verdeel de pilavrijst ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra munt en een partje citroen voor een frisse toets. Wijnadvies:
Serveer met een droge rosé of een fruitige witte wijn zoals een Viognier.
Garneer met extra munt en een partje citroen voor een frisse toets. Wijnadvies:
Serveer met een droge rosé of een fruitige witte wijn zoals een Viognier.
Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 15 g | Vet: 34 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 6 g