Pilavrijst met Marokkaanse groenteschijven

Pilavrijst met Marokkaanse groenteschijven

Een kleurrijke en kruidige rijstschotel met geroosterde noten, munt en gebakken Marokkaanse groenteschijven voor een smaakvolle Noord-Afrikaanse maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bakjes AH Tivall Marokkaanse schijf van 2 stuks
  • 2 el geroosterd amandelschaafsel
  • 2 el gepelde pistaches
  • 3 el fijngehakte munt
  • ¾ l kruidenbouillon 3/4 l water en 1 1/2 bouillonblokje
  • 350 g snelkookrijst
  • 7 el olie
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote ui
  • ¼ tl saffraanpoeder
  • 2 tomaten
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Hak de ui grof.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en de aubergine ± 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak dit mee tot het glazig is.
  • Voeg de hete bouillon en de saffraan toe en kook de rijst met deksel op de pan in ± 10 minuten gaar.
  • Voeg de tomaten, het amandelschaafsel en de pistaches toe en laat het gerecht door en door warm worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de munt erdoor.
  • Verhit intussen de resterende olie en/of boter en bak de Marokkaanse schijven in 2-3 minuten bruin, keer ze af en toe.
  • Leg de Marokkaanse schijven elk op een bord.
  • Verdeel de pilavrijst ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra munt en een partje citroen voor een frisse toets.
Wijnadvies:

Serveer met een droge rosé of een fruitige witte wijn zoals een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 15 g | Vet: 34 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Zuid Afrika
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch