Een kleurrijke en kruidige rijstschotel met geroosterde noten, munt en gebakken Marokkaanse groenteschijven voor een smaakvolle Noord-Afrikaanse maaltijd.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en de aubergine ± 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak dit mee tot het glazig is.
Voeg de hete bouillon en de saffraan toe en kook de rijst met deksel op de pan in ± 10 minuten gaar.
Voeg de tomaten, het amandelschaafsel en de pistaches toe en laat het gerecht door en door warm worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de munt erdoor.
Verhit intussen de resterende olie en/of boter en bak de Marokkaanse schijven in 2-3 minuten bruin, keer ze af en toe.
Leg de Marokkaanse schijven elk op een bord.
Verdeel de pilavrijst ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met extra munt en een partje citroen voor een frisse toets.Wijnadvies: Serveer met een droge rosé of een fruitige witte wijn zoals een Viognier.