Pindakaaskoekjes Deluxe

Een rustieke oude houten tafel met een goudbruine wortel-pastinaak gratin in een keramische ovenschaal, bedekt met een knapperige kaaslaag en verse kruiden. Een portie is uitgeschept op een bord naast de schaal.

Pindakaaskoekjes Deluxe

Heerlijke luxe pindakaaskoekjes, romig en vol smaak. Perfect voor de echte pindakaasliefhebber. Probeer ook de varianten met chocoladedruppels of roomkaasglazuur!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 115 gram boter
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 225 gram pindakaas met stukjes noot
  • ¼ theelepel zuiveringszout
  • Snufje zout

Instructies

  • Zeef de bloem met het zuiveringszout.
  • Klop de boter met beide soorten suiker licht en romig.
  • Voeg het ei, de pindakaas en het zout toe aan het bloemmengsel.
  • Meng het geheel door het botermengsel.
  • Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160°C (gasstand 2).
  • Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaat.
  • Druk de balletjes iets platter met een vork.
  • Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
  • Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte trommel.

Varianten:

  • Pindakaaskoekjes met chocoladedruppels Voeg 75 gram chocoladedruppels toe aan het basisdeeg.
  • Pindakaaskoekjes met glazuur van verse roomkaasBereid de koekjes volgens het basisrecept en laat ze afkoelen.
  • Meng 200 gram verse roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker.
  • Besmeer de koekjes met het roomkaasmengsel en bestrooi met pure chocoladevlokken.
  • Eet ze bij voorkeur dezelfde dag.
  • Indien nodig, bewaar ze in de koelkast en consumeer de volgende dag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geniet van deze koekjes bij een kop koffie of thee. Perfect als tussendoortje of als traktatie bij een feestje.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals een zoete sherry of port.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden