Pindakaaskoekjes Deluxe
Heerlijke luxe pindakaaskoekjes, romig en vol smaak. Perfect voor de echte pindakaasliefhebber. Probeer ook de varianten met chocoladedruppels of roomkaasglazuur!
Ingrediënten
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram zeer fijne kristalsuiker
- 115 gram boter
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 225 gram pindakaas met stukjes noot
- ¼ theelepel zuiveringszout
- Snufje zout
Instructies
- Zeef de bloem met het zuiveringszout.
- Klop de boter met beide soorten suiker licht en romig.
- Voeg het ei, de pindakaas en het zout toe aan het bloemmengsel.
- Meng het geheel door het botermengsel.
- Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 160°C (gasstand 2).
- Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaat.
- Druk de balletjes iets platter met een vork.
- Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
- Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte trommel.
Varianten:
- Pindakaaskoekjes met chocoladedruppels Voeg 75 gram chocoladedruppels toe aan het basisdeeg.
- Pindakaaskoekjes met glazuur van verse roomkaasBereid de koekjes volgens het basisrecept en laat ze afkoelen.
- Meng 200 gram verse roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker.
- Besmeer de koekjes met het roomkaasmengsel en bestrooi met pure chocoladevlokken.
- Eet ze bij voorkeur dezelfde dag.
- Indien nodig, bewaar ze in de koelkast en consumeer de volgende dag.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geniet van deze koekjes bij een kop koffie of thee. Perfect als tussendoortje of als traktatie bij een feestje.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals een zoete sherry of port.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g