Pindasaus
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- 1 uitgeperst teen knoflook
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels olie
- 1 blokje trassi van 1 cm
- 2 theelepel sambal oelek
- 5 eetlepels pindakaas
- 25 gram santen
- 2 theelepel javaanse suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 blaadjes salam zout en peper
Instructies
- Roer de asem los met 1 eetlepel heet water. Giet de olie in een wijde ovenschaal en verkruimel de
- trassi hierin. Voeg ui, knoflook, asem en sambal toe en zet de schaal zonder deksel 2 min. in de
- magnetron op 600 of 1 min. op 720 Watt. Roerdan de pindakaas, de verkruimelde santen, javaanse
- suiker, ketjap en 2 dl water door het mengsel. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en leg
- de salam erbij. Zet de schaal terug in de magnetron en schakel hem eerst ca. 3 min. Op 600 of 2 min.
- op 720 Watt tot de saus kookt; roer de saus even door en laat hem dan nog ca. 8 min. op 150 of 6
- min. op 180 Watt doorkoken tot de saus gebonden is. Klop tijdens de bereiding de saus een paar keer
- door. Lekker bij saté of gado gado.