Pitabroodje haring-komkommersalade

Pitabroodje haring-komkommersalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 zoute haringen schoongemaakt en zonder staart
  • ¼ komkommer
  • 8 radijsjes
  • 4 eetlepel(s) fijngeknipt bieslook
  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt of Turkse yoghurt
  • peper versgemalen
  • 8 pitabroodjes

Instructies

  • Snijd de haringen in kleine blokjes.
  • Was de komkommer, schraap de zaadlijst eruit en snijd de rest in kleine blokjes.
  • Was de radijsjes en hak ze grof.
  • Schep de haring met de komkommer, de radijsjes, 3 eetlepels van het bieslook, de yoghurt en peper naar smaak door elkaar.
  • Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open.
  • Vul ze met de salade en strooi daar de rest van het bieslook over.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

domaine des Hautes Noëlles, wit, Frankrijk

Info:

Haring is de meest gegeten vis in Nederland. De vis staat sinds jaar en dag op nummer 1 in de top 10 van meest gegeten vissoorten. Het haringseizoen gaat op 31 mei 2006 van start. Op 30 mei wordt het seizoen officieel geopend met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in ­Scheveningen. De opbrengst gaat dit jaar naar het diabetesfonds.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Vis