Pittig Gehaktbrood Cajun Stijl
Een smaakvol gehaktbrood met een pittige Cajun twist. Boordevol groenten en specerijen. Makkelijk te bereiden en perfect voor een gezellige maaltijd.
Ingrediënten
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden stengel bleekselderij
- 2 fijngesneden bosuitjes
- ½ middelgrote schoongemaakte en fijngesneden paprika
- 1 kleingesneden teentje knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel zout
- ¾ theelepel cayennepeper
- ¾ theelepel peper
- ⅓ theelepel nootmuskaat
- ¾ theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 3/3 theelepel tabasco
- 2 eetlepels boter
- ½ dl melk
- ½ dl tomatenketchup
- 40 g paneermeel
- 750 g gehakt
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vermeng de ui, bosui, bleekselderij, paprika, knoflook, laurier, zout, cayennepeper, peper, nootmuskaat, komijn, worcestershiresaus en tabasco in een schaal.
- Smelt de boter op halfhoog vuur.
- Laat het groente-specerijenmengsel in een open pan onder voortdurend roeren 6 minuten pruttelen tot de ui en de paprika gaar zijn.
- Neem de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
- Haal de laurierblaadjes eruit en roer de melk, de tomatenketchup en het paneermeel erdoor.
- Vermeng in een grote schaal het gehakt met de eieren en de groentemassa.
- Doe het mengsel over in een ingevette cakevorm en druk het goed aan.
- Bak het gehaktbrood in een open schaal 50-55 minuten of tot het van de rand van de vorm loslaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree, rijst of geroosterde groenten. Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Zinfandel.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g