Pittig Gehaktbrood Cajun Stijl

Cajun gehaktbrood met groenten en specerijen, goudbruin gebakken en in plakken geserveerd met kruidengarnering en pittige saus op een rustiek bord.

Pittig Gehaktbrood Cajun Stijl

Een smaakvol gehaktbrood met een pittige Cajun twist. Boordevol groenten en specerijen. Makkelijk te bereiden en perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 2 fijngesneden bosuitjes
  • ½ middelgrote schoongemaakte en fijngesneden paprika
  • 1 kleingesneden teentje knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • ¾ theelepel cayennepeper
  • ¾ theelepel peper
  • theelepel nootmuskaat
  • ¾ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 3/3 theelepel tabasco
  • 2 eetlepels boter
  • ½ dl melk
  • ½ dl tomatenketchup
  • 40 g paneermeel
  • 750 g gehakt
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vermeng de ui, bosui, bleekselderij, paprika, knoflook, laurier, zout, cayennepeper, peper, nootmuskaat, komijn, worcestershiresaus en tabasco in een schaal.
  • Smelt de boter op halfhoog vuur.
  • Laat het groente-specerijenmengsel in een open pan onder voortdurend roeren 6 minuten pruttelen tot de ui en de paprika gaar zijn.
  • Neem de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
  • Haal de laurierblaadjes eruit en roer de melk, de tomatenketchup en het paneermeel erdoor.
  • Vermeng in een grote schaal het gehakt met de eieren en de groentemassa.
  • Doe het mengsel over in een ingevette cakevorm en druk het goed aan.
  • Bak het gehaktbrood in een open schaal 50-55 minuten of tot het van de rand van de vorm loslaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met aardappelpuree, rijst of geroosterde groenten. Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Zinfandel.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst America
Jaargetijde: Alle Jaargetijden