Pittig Gemarineerde Kipfilet

Pittig Gemarineerde Kipfilet

Een Smaakvol BBQ-Gerecht Geniet van deze eenvoudige en smaakvolle gemarineerde kipfilet, perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.
Porties: 4
inclusief marineren 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel currypasta
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Meng de currypasta met de olijfolie in een kom.
  • Giet het currypasta-olie mengsel over de kipfiletreepjes en zorg ervoor dat alle reepjes goed bedekt zijn.
  • Dek de kom af en laat de kipfiletreepjes minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Rijg de gemarineerde kipfiletreepjes aan spiesen of leg ze direct op de grill.
  • Grill de kipfiletreepjes ongeveer 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een koele, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen vormen een mooi contrast met de pittige curry smaken.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 25 g | Vet: 16 g | Zout: 300 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Internationaal