Pittig gepaneerde scholfilets
Ingrediënten
- 4 gefileerde schollen ca. 250 g elk
- 2 eetlepel(s) sambal oelek
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1 ei
- paneermeel
- 2 eetlepel(s) slaolie
- 25 g boter
- 4 partjes limoen of citroen
- 4 toefjes peterselie
Instructies
- Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord.
- Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap.
- Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan.
- Klop het ei los met een beetje water.
- Haal de visfilets één voor één door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn.
- Leg de ‘gepaneerde’ scholfilets naast elkaar op een bord.
- Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
- Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
- Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijstsalade.