Pittig gepaneerde scholfilets

Pittig gepaneerde scholfilets

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 gefileerde schollen ca. 250 g elk
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 eetlepel(s) slaolie
  • 25 g boter
  • 4 partjes limoen of citroen
  • 4 toefjes peterselie

Instructies

  • Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord.
  • Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap.
  • Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan.
  • Klop het ei los met een beetje water.
  • Haal de visfilets één voor één door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn.
  • Leg de ‘gepaneerde’ scholfilets naast elkaar op een bord.
  • Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
  • Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijstsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis