Pittige Bloemkool Curry met Yoghurt en Specerijen

Pittige bloemkoolcurry met malse bloemkoolroosjes, plakjes wortel en groene tuinerwten, gesmoord in een kruidige saus van komijn, koriander, garam masala en yoghurt. Het gerecht is gegarneerd met verse koriander en een schijfje rode peper voor extra pit. Een rijk en smaakvol gerecht.

Pittige Bloemkool Curry met Yoghurt en Specerijen

Een pittige en smaakvolle bloemkoolcurry vol specerijen, yoghurt en groenten – perfect voor een verwarmende maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 2 wortelen schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 bloemkool gewassen en verdeeld in roosjes
  • 1 rode peper zaad verwijderd en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel garam masala
  • 150 ml groentebouillon
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten tot ze zacht is.
  • Voeg de wortelen, bloemkool, rode peper, knoflook, gember en de specerijen toe.
  • Bak het mengsel nog 3 minuten terwijl je alles omschept.
  • Schenk de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat het 6-7 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
  • Breng op smaak met zout.
  • Serveer de bloemkoolcurry met rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met basmatirijst of naanbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de kruidige smaken van deze bloemkoolcurry.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch