Pittige Bloemkool Curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 wortelen schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 bloemkool gewassen en verdeeld in kleine roosjes
  • 1 rode peper zaad verwijderd en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel garam masala
  • 150 ml groentebouillon
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 6 eetlepels yoghurt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten, tot ze zacht is.
  • Voeg de wortelen, bloemkool, rode peper, knoflook, gember en de specerijen toe.
  • Bak dit nog 3 minuten terwijl je het mengsel omschept.
  • Schenk de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat het 6-7 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
  • Breng op smaak met zout.
  • Serveer de bloemkool curry met rijst.
  • Geniet van deze smaakvolle pittige bloemkool curry!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé, past goed bij de kruidige smaken van deze bloemkool curry.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Curry's / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch