Pittige Bloemkool Curry
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 wortelen schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 bloemkool gewassen en verdeeld in kleine roosjes
- 1 rode peper zaad verwijderd en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel verse gember geraspt
- 1 theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel garam masala
- 150 ml groentebouillon
- 100 g diepvries tuinerwten
- 6 eetlepels yoghurt
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten, tot ze zacht is.
- Voeg de wortelen, bloemkool, rode peper, knoflook, gember en de specerijen toe.
- Bak dit nog 3 minuten terwijl je het mengsel omschept.
- Schenk de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat het 6-7 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
- Breng op smaak met zout.
- Serveer de bloemkool curry met rijst.
- Geniet van deze smaakvolle pittige bloemkool curry!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g