Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Bloemkool Curry
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
rode ui
fijngesneden
▢
2
wortelen
schoongemaakt en in plakjes gesneden
▢
1
bloemkool
gewassen en verdeeld in kleine roosjes
▢
1
rode peper
zaad verwijderd en fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
verse gember
geraspt
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
¼
theelepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
garam masala
▢
150
ml
groentebouillon
▢
100
g
diepvries tuinerwten
▢
6
eetlepels
yoghurt
▢
Zout naar smaak
Instructies
Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten, tot ze zacht is.
Voeg de wortelen, bloemkool, rode peper, knoflook, gember en de specerijen toe.
Bak dit nog 3 minuten terwijl je het mengsel omschept.
Schenk de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat het 6-7 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
Breng op smaak met zout.
Serveer de bloemkool curry met rijst.
Geniet van deze smaakvolle pittige bloemkool curry!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé, past goed bij de kruidige smaken van deze bloemkool curry.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Curry's
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch