Pittige Bonensoep met Chorizo
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 100 g chorizoworst
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 2 blikken bruine bonen à 850g
- 1 liter vleesbouillon van tablet
Instructies
- Bereidingswijze:
- Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden.
- Snijd vervolgens blokjes van de chorizoworst.
- Bak de chorizoblokjes 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
- Voeg de dunne plakjes bleekselderij en de blokjes rode paprika toe aan het chorizomengsel in de pan.
- Schep de inhoud van beide blikken bruine bonen, inclusief het vocht, door het mengsel in de pan.
- Schenk de vleesbouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook.
- Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
- Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed door tot de soep mooi gebonden is.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de pittige smaken van de chorizo en de bonensoep.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g