Pittige bruine bonenschotel met rookworst

Stevige bonenschotel met bruine bonen, rookworst, wortel en ui in pittige saus – geserveerd in rustieke schaal op houten tafel, ideaal voor de winter.

Pittige bruine bonenschotel met rookworst

Een kruidige, verwarmende bonenschotel met rookworst en een pittige kick van sambal. Heerlijk voor koude dagen en makkelijk te maken!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter bruine bonen uit blik, uitgelekt
  • 1 rookworst 350 g
  • liter zure room
  • ¼ liter tomatensaus kant-en-klaar
  • 2-3 stengels prei ca. 500 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels koriander fijngehakt
  • 1-2 eetlepels sambal brandal

Instructies

  • Was de preien.
  • Snijd de preien in smalle ringen.
  • Snijd de rookworst in plakken.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan.
  • Bak de preiringen 4 minuten op matig hoog vuur.
  • Roer de sambal door de prei.
  • Voeg de tomatensaus toe.
  • Voeg de plakjes rookworst toe.
  • Voeg de uitgelekte bruine bonen toe.
  • Breng het geheel al roerend tegen de kook aan.
  • Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer de koriander erdoor.
  • Schep de bonenschotel op borden.
  • Garneer met een lepel zure room.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met warme pistoletjes of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 21 g | Vet: 34 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden