Pittige bruine bonenschotel met rookworst
Een kruidige, verwarmende bonenschotel met rookworst en een pittige kick van sambal. Heerlijk voor koude dagen en makkelijk te maken!
Ingrediënten
- 1 liter bruine bonen uit blik, uitgelekt
- 1 rookworst 350 g
- ⅛ liter zure room
- ¼ liter tomatensaus kant-en-klaar
- 2-3 stengels prei ca. 500 g
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels koriander fijngehakt
- 1-2 eetlepels sambal brandal
Instructies
- Was de preien.
- Snijd de preien in smalle ringen.
- Snijd de rookworst in plakken.
- Verhit de olie in een ruime braadpan.
- Bak de preiringen 4 minuten op matig hoog vuur.
- Roer de sambal door de prei.
- Voeg de tomatensaus toe.
- Voeg de plakjes rookworst toe.
- Voeg de uitgelekte bruine bonen toe.
- Breng het geheel al roerend tegen de kook aan.
- Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de koriander erdoor.
- Schep de bonenschotel op borden.
- Garneer met een lepel zure room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met warme pistoletjes of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Serveer met warme pistoletjes of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 21 g | Vet: 34 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g