Pittige Chilisaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine Spaanse peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 3 eetlepels sojaolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 5 eetlepels bouillon naar keuze bijvoorbeeld groente- of kippenbouillon

Instructies

  • Snijd de Spaanse peper open en verwijder de zaadlijsten.
  • Hak de peper vervolgens fijn.
  • Meng de fijngehakte peper in een mengkom met de sojaolie, vloeibare honing, sojasaus en bouillon.
  • Roer alles goed door elkaar totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Proef de chilisaus en pas eventueel de smaak aan door meer sojasaus of honing toe te voegen naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pittige chilisaus is perfect als dipsaus voor springrolls, samosa's of als smaakmaker bij Aziatische gerechten.
Je kunt de pittigheid van de saus aanpassen door meer of minder van de Spaanse peper toe te voegen.
Bewaar de chilisaus in een afgesloten potje in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Vegetarisch / Zout arm