Pittige Gamba Spaghetti uit Suriname
Een smaakvolle Surinaamse spaghetti met sappige gamba's in een kruidige rode saus, geserveerd met groenten en verse selderij.
Equipment
- kookpan
- vork
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 potje 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo (roerbaksaus)
- 150 gram doperwten
- 2 rode uien
- 2 takjes selderij
- 250 gram cherry tomaten
- 300 gram gamba's
- 500 gram spaghetti
- olie
- witte peper
Instructies
- Verhit 5 eetlepels olie in een pan en bak hierin de gamba’s enkele minuten.
- Voeg de Chicken Paramaribo roerbaksaus, doperwten, gehalveerde tomaten en in ringen gesneden rode uien toe.
- Laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit daarin de halve ui.
- Voeg de gekookte spaghetti en een mespuntje witte peper toe.
- Bak de spaghetti 5 minuten op laag vuur onder voortdurend omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Schep de spaghetti op een bord, lepel de saus met gamba’s erover en garneer met fijngehakte selderij. Serveer met Exotimex Rédie Bere Kroepoek als bijgerecht. Wijnadvies: Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of droge rosé.
Schep de spaghetti op een bord, lepel de saus met gamba’s erover en garneer met fijngehakte selderij. Serveer met Exotimex Rédie Bere Kroepoek als bijgerecht. Wijnadvies: Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 27 g | Vet: 22 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 6 g