Pittige Gamba Spaghetti uit Suriname

Pittige Gamba Spaghetti uit Suriname

Een smaakvolle Surinaamse spaghetti met sappige gamba's in een kruidige rode saus, geserveerd met groenten en verse selderij.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 potje 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo (roerbaksaus)
  • 150 gram doperwten
  • 2 rode uien
  • 2 takjes selderij
  • 250 gram cherry tomaten
  • 300 gram gamba's
  • 500 gram spaghetti
  • olie
  • witte peper

Instructies

  • Verhit 5 eetlepels olie in een pan en bak hierin de gamba’s enkele minuten.
  • Voeg de Chicken Paramaribo roerbaksaus, doperwten, gehalveerde tomaten en in ringen gesneden rode uien toe.
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit daarin de halve ui.
  • Voeg de gekookte spaghetti en een mespuntje witte peper toe.
  • Bak de spaghetti 5 minuten op laag vuur onder voortdurend omscheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Schep de spaghetti op een bord, lepel de saus met gamba’s erover en garneer met fijngehakte selderij. Serveer met Exotimex Rédie Bere Kroepoek als bijgerecht.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 27 g | Vet: 22 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden