Pittige gamba’s

Pittige gamba’s

Pittige gamba’s

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram gamba’s gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 400 gram gepelde tomaten vers of uit blik
  • 1 st klein blikje tomatenpuree
  • 2 el wijnazijn
  • 1 el fijn gesneden basilicum
  • ½ tl cayenne peper
  • 1 tl zout
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl suiker
  • 2 el groene olijven in plakjes gesneden

Instructies

  • Verhit in een braadpan de olijfolie.
  • Voeg de ui toe.
  • Als de ui glazig is voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren.
  • Voeg de tomaten (ook het sap indien uit blik), basilicum, de wijnazijn, de mosterd, het zout, suiker en de Cayenne peper toe.
  • Breng weer aan de kook en sluit de pan af met de deksel.
  • Zet het vuur lager en laat 25 minuten stoven.
  • Voeg de garnalen toe, breng weer aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gerecht over de borden en strooi er olijfplakjes over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten