Pittige Garnalen Roerbakmie
Ingrediënten
- 500 g tijgergarnalen diepvries
- 2 uien gesnipperd
- 5 eetlepels roerbakolie
- 1-2 theelepels sambal oelek naar smaak
- 1 theelepel gemalen laos
- 400 g Chinese roerbakmix
- 250 g roerbakmie met ei
- 3 eetlepels ketjap manis
Instructies
- Ontdooi de tijgergarnalen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok.
- Bak hierin de gesnipperde ui samen met de sambal oelek en gemalen laos.
- Voeg de Chinese roerbakmix toe en roerbak gedurende 5 minuten.
- Doe de roerbakmie en 600 ml warm water erbij.
- Roerbak totdat al het water is opgenomen.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen gedurende 3 minuten.
- Breng de mieschotel op smaak met ketjap en eventueel peper.
- Verdeel de roerbakmie over vier borden en schep de gebakken garnalen er bovenop.
- Serveer met atjar of een komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg extra groenten toe zoals paprika of taugé voor een gezonde en kleurrijke twist.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht en zorgt voor een verfrissende combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g