Pittige gebakken paprika's

Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Paprika's wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden.
  • Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden.
  • In hapjespan (of grote koekenpan) olie verhitten.
  • Paprika op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
  • Peperstukjes en knoflook op laag vuur 1 minuut meebakken.
  • Tijm, zout en peper toevoegen.
  • Paprika's met deksel op pan in nog 6 minuten zachtjes gaar stoven.

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch