Pittige Gemarineerde Speklapjes met Rode Peper

Pittige gemarineerde speklapjes met rode peper, gegrild tot een goudbruine, licht gekarameliseerde korst. Geserveerd op een rustiek keramisch bord met verse koriander, limoenpartjes en dunne plakjes rode peper, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Pittige Gemarineerde Speklapjes met Rode Peper

Kruidige en lichtzoete speklapjes, gemarineerd in ketjap en gember, gebakken met rode peper voor een pittige en aromatische smaakbeleving.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g speklapjes in reepjes gesneden
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 dl heet water
  • eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ eetlepel honing
  • ½ theelepel gemberpoeder

Instructies

  • Snijd de speklapjes in reepjes en meng deze in een kom met het gemberpoeder, ketjap manis en 1 eetlepel olie.
  • Laat het vlees 15 minuten marineren om de smaken goed te laten intrekken.
  • Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rode peper 1 minuut.
  • Voeg de gemarineerde speklapjes toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur, terwijl u regelmatig omschept.
  • Temper het vuur, voeg het hete water toe en laat de speklapjes in ongeveer 15 minuten volledig garen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een gebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een licht gekoelde Beaujolais past goed bij de zoet-pittige smaak van de speklapjes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 27 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden