Pittige groenteburgers

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 125 g kastanjechampignons in kleine stukjes
  • 2 sneetjes volkorenbrood van 2 dagen oud
  • 1 blik rode kidneybonen 400 g, uitgelekt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ei
  • tabasco
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
  • 1 el verse tijm of oregano fijngehakt

Instructies

  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het vocht verdampen.
  • Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Verkruimel de sneetjes brood (met korst) fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de bonen en tomatenpuree toe en pureer alles tot een dikke pasta.
  • Meng het ei met 2 tl zout, en naar smaak tabasco door de puree.
  • Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, de bleekselderij en
  • tijm door het bonenmengsel en vorm er 4 grote of 8 kleine burgers van.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op matig hoog vuur in ca. 5 min. mooi bruin en gaar.
  • Keer ze voorzichtig met een spatel.
  • Lekker met (zelfgemaakte) ketchup, frietjes en een gemengde salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de burgers net zoals hamburgers.
Bestrijk het snijvlak van 4 geroosterde broodjes met olie en gril ze onder de ovengrill lichtbruin.
Leg een blaadje sla op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de groenteburger, dan een plakjes tomaat en daarop (rode) uiringen.
Schenk er een lepel knoflooksaus over en dek af met de bovenste helft van het
broodje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch