Pittige Kaaskorst Lamskoteletjes
Equipment
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud witbrood of verkruimelde beschuit voor glutenvrij alternatief
- 75 g geraspte Grana Padano kaas of een geschikte veganistische kaasvervanger
- 2 takjes rozemarijn fijngehakt
- 2 gedroogde chilipepertjes verkruimeld
- 2 eieren
- 8 lamskoteletjes
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Snijd de korstjes van het brood en maal het brood fijn in een keukenmachine (of verkruimel de beschuit voor het glutenvrije alternatief).
- Meng in een diep bord de geraspte kaas met het broodkruim, de fijngehakte rozemarijn, verkruimelde chilipeper en een snufje zout.
- Klop in een ander diep bord de eieren los.
- Haal de lamskoteletjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het kaasmengsel, zorg ervoor dat de koteletjes goed bedekt zijn.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
- Bak de lamskoteletjes in ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin en van binnen rosé.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je geen keukenmachine hebt, kun je het broodkruim vervangen door verkruimelde beschuit.