Pittige Karbonade in Ketjapsaus

Een rustieke houten tafel met een bord pittige karbonade, geglazuurd in een rijke, donkere ketjapsaus. De karbonade is gegarneerd met rode chilipeper en verse koriander. Een bijgerecht van gestoomde rijst en roergebakken groenten maakt het gerecht compleet. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Pittige Karbonade in Ketjapsaus

Malse karbonade in een smaakvolle, pittige ketjapsaus, perfect met rijst en een frisse salade.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ dl water
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 schouderkarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • ½ ui
  • Chinese vijfkruidenpoeder

Instructies

  • Bestrooi de karbonade aan een kant met cajunkruiden.
  • Bestrooi de andere zijde met Chinese vijfkruidenpoeder.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de karbonades aan beide zijden lichtbruin.
  • Haal de karbonades uit de pan.
  • Pers de knoflook boven de braadpan.
  • Voeg de gesnipperde ui toe.
  • Bak de ui glazig.
  • Doe de karbonades terug in de pan.
  • Voeg de ketjap manis, sambal, kerriepoeder en water toe.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan.
  • Keer de karbonades regelmatig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte rijst en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden