Pittige Karbonade in Ketjapsaus
Malse karbonade in een smaakvolle, pittige ketjapsaus, perfect met rijst en een frisse salade.
Equipment
Ingrediënten
- 1 ½ dl water
- 1 theelepel cajunkruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 schouderkarbonades
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels ketjap manis
- ½ ui
- Chinese vijfkruidenpoeder
Instructies
- Bestrooi de karbonade aan een kant met cajunkruiden.
- Bestrooi de andere zijde met Chinese vijfkruidenpoeder.
- Verhit de olijfolie in een braadpan.
- Bak de karbonades aan beide zijden lichtbruin.
- Haal de karbonades uit de pan.
- Pers de knoflook boven de braadpan.
- Voeg de gesnipperde ui toe.
- Bak de ui glazig.
- Doe de karbonades terug in de pan.
- Voeg de ketjap manis, sambal, kerriepoeder en water toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan.
- Keer de karbonades regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte rijst en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g