Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 grote kippenvleugels
- 2 theelepels fijngehakte knoflook
- 3 theelepels cayennepeper
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 2 eetlepels hete chilisaus
- Partjes limoen voor het serveren
Instructies
- Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Meng de knoflook, cayennepeper, zout en peper in een kom en bedek de kip rondom met dit mengsel.
- Laat ten minste 10 minuten marineren.
- Leg de stukken kip in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 10 minuten.
- Keer de kip na 10 minuten om en bak nog 8 minuten volledig gaar.
- Verhit intussen in een kleine pan de boter met de chilisaus.
- Leg de kip als deze gaar is in een ondiepe schaal, schenk de hete chiliboter erover en serveer meteen met de partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De pittige smaken van dit gerecht worden goed in balans gebracht door een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese.Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g