Pittige Kippenvleugels met Hete Chiliboter uit de Airfryer

Pittige Kippenvleugels met Hete Chiliboter uit de Airfryer

Pittige Kippenvleugels met Hete Chiliboter uit de Airfryer

Porties: +
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 grote kippenvleugels
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 3 theelepels cayennepeper
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eetlepels hete chilisaus
  • Partjes limoen voor het serveren

Instructies

  • Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Meng de knoflook, cayennepeper, zout en peper in een kom en bedek de kip rondom met dit mengsel.
  • Laat ten minste 10 minuten marineren.
  • Leg de stukken kip in het mandje van de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 10 minuten.
  • Keer de kip na 10 minuten om en bak nog 8 minuten volledig gaar.
  • Verhit intussen in een kleine pan de boter met de chilisaus.
  • Leg de kip als deze gaar is in een ondiepe schaal, schenk de hete chiliboter erover en serveer meteen met de partjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De pittige smaken van dit gerecht worden goed in balans gebracht door een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Kip / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Internationaal