Pittige Komkommer Pickle

Pittige Komkommer Pickle

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • Zout
  • 2 rode lomboks rode pepers
  • 2 uien
  • 1 stukje trassi garnalenpasta
  • 1 stukje Javaanse suiker of bruine suiker
  • Azijn
  • Jonge prei fijngesneden

Instructies

  • Schil de komkommer(s) en snijd ze in dunne plakjes.
  • Bestrooi de plakjes komkommer met wat zout en laat ze even staan om het overtollige vocht te onttrekken.
  • Spoel de komkommerplakjes af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier om het zout te verwijderen.
  • Maal de rode lomboks, uien, trassi en Javaanse suiker samen tot een pasta.
  • Voeg een scheutje azijn toe aan de pasta en meng goed.
  • Meng de komkommerplakjes met de fijngesneden jonge prei en de bereide kruidenpasta.
  • Laat de pikante komkommerpickle minstens 15 minuten marineren voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht
Serveer de pikante komkommerpickle als verfrissend bijgerecht bij je favoriete Indonesische gerechten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 30 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch