Pittige Komkommersalade met Gemarineerde Geitenkaas
Equipment
- Kaasschaaf
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- 150 g extra gerijpte Hollandse geitenkaas
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 komkommer
- 3 eetlepels citroensap
Instructies
- Rol de rode peper een paar keer flink tussen je handen, snijd het topje eraf en schud zoveel mogelijk zaadjes eruit.
- Snijd de peper heel fijn.
- Meng in een kom de olijfolie, mosterd, fijngehakte rode peper, geperste knoflook en een snufje zout tot een marinade.
- Snijd de korsten van de geitenkaas en snijd de kaas vervolgens in blokjes of reepjes.
- Meng de kaas en kappertjes door de marinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken op een koele plaats.
- Was de komkommer en snijd deze in stukken van 15 cm.
- Verwijder eventueel de zaadjes en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken.
- Verdeel de komkommer over vier borden, schep er wat gemarineerde geitenkaasblokjes en een beetje marinade op, en druppel naar smaak citroensap over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
De pittige gemarineerde geitenkaasblokjes zijn ook heerlijk als hapje bij een glas wijn.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 4 g