Pittige Komkommersalade met Gemarineerde Geitenkaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 g extra gerijpte Hollandse geitenkaas
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels citroensap

Instructies

  • Rol de rode peper een paar keer flink tussen je handen, snijd het topje eraf en schud zoveel mogelijk zaadjes eruit.
  • Snijd de peper heel fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie, mosterd, fijngehakte rode peper, geperste knoflook en een snufje zout tot een marinade.
  • Snijd de korsten van de geitenkaas en snijd de kaas vervolgens in blokjes of reepjes.
  • Meng de kaas en kappertjes door de marinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken op een koele plaats.
  • Was de komkommer en snijd deze in stukken van 15 cm.
  • Verwijder eventueel de zaadjes en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken.
  • Verdeel de komkommer over vier borden, schep er wat gemarineerde geitenkaasblokjes en een beetje marinade op, en druppel naar smaak citroensap over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

De pittige gemarineerde geitenkaasblokjes zijn ook heerlijk als hapje bij een glas wijn.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade / Voorgerechten