Pittige Makreel met Frisse Komkommersalade

Pittige Makreel met Frisse Komkommersalade

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 1 komkommer in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 gerookte makrelen ontgraat en in stukjes verdeeld
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sambal badjak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
  • Doe de plakjes in een kom.
  • Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje en los hierin 1 theelepel zout en 2 theelepels suiker op.
  • Giet het azijnmengsel over de komkommer en laat de smaken minstens 10 minuten intrekken.
  • Fruit in een grote koekenpan de gesnipperde ui en plakjes knoflook in 2 eetlepels olie.
  • Voeg de stukjes makreel toe en bak deze 10 minuten mee.
  • Breng het mengsel op smaak met sambal, zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de pittige makreel en de frisse komkommersalade.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij