Pittige Makreel met Frisse Komkommersalade
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 1 komkommer in plakjes gesneden
- 4 eetlepels azijn
- 2 gerookte makrelen ontgraat en in stukjes verdeeld
- 2 uien gesnipperd
- 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sambal badjak
Instructies
- Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
- Doe de plakjes in een kom.
- Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje en los hierin 1 theelepel zout en 2 theelepels suiker op.
- Giet het azijnmengsel over de komkommer en laat de smaken minstens 10 minuten intrekken.
- Fruit in een grote koekenpan de gesnipperde ui en plakjes knoflook in 2 eetlepels olie.
- Voeg de stukjes makreel toe en bak deze 10 minuten mee.
- Breng het mengsel op smaak met sambal, zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de pittige makreel en de frisse komkommersalade.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g