Pittige Makreel Shoarmabroodjes

Pittige Makreel Shoarmabroodjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 shoarmabroodjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 blikje gerookte makreelfilet 190 g, uitgelekt
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 6 eetlepels atjar tjampoer Indisch zoetzuur

Instructies

  • Bak de shoarmabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer in een kommetje de mayonaise en het kerriepoeder tot een saus.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Laat de broodjes iets afkoelen, snijd ze open en besmeer ze aan de binnenkant royaal met de kerriesaus.
  • Verdeel de gerookte makreel over de broodjes en leg er de uiringen en wat atjar tjampoer op.
  • Serveer direct en geniet van deze pittige makreel shoarmabroodjes!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze pittige shoarmabroodjes met makreel passen goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Vis
Jaargetijde: Snel te maken