Pittige Makreel Shoarmabroodjes
Ingrediënten
- 4 shoarmabroodjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 blikje gerookte makreelfilet 190 g, uitgelekt
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 6 eetlepels atjar tjampoer Indisch zoetzuur
Instructies
- Bak de shoarmabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer in een kommetje de mayonaise en het kerriepoeder tot een saus.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Laat de broodjes iets afkoelen, snijd ze open en besmeer ze aan de binnenkant royaal met de kerriesaus.
- Verdeel de gerookte makreel over de broodjes en leg er de uiringen en wat atjar tjampoer op.
- Serveer direct en geniet van deze pittige makreel shoarmabroodjes!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige shoarmabroodjes met makreel passen goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g