Pittige Mexicaanse Gehaktballen

Pittige Mexicaanse Gehaktballen

Pittige Mexicaanse Gehaktballen

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 40 gram Mexicaanse gehaktkruiden Silvo
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 ei
  • Paneermeel naar behoefte
  • Boter om in te bakken
  • 1 flinke scheut tomatenketchup

Instructies

Voorbereiding Gehakt:

  • Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook, Mexicaanse gehaktkruiden, sambal en het ei.
  • Voeg voldoende paneermeel toe om het mengsel te binden, zodat het gemakkelijk tot ballen gevormd kan worden.

Gehaktballen Draaien:

  • Vorm ongeveer 8 gehaktballen van het gehaktmengsel.
  • Zorg dat ze niet te groot zijn, zodat ze goed gaar worden.

Bakken:

  • Verhit de boter in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gehaktballen toe en bak ze rondom bruin aan.
  • Voeg een extra ui, in ringen gesneden, toe aan de pan en laat meebakken.

Jus Bereiden:

  • Halverwege het bakproces, voeg een flinke scheut tomatenketchup toe aan de pan en laat de gehaktballen verder sudderen in de jus.

Serveren:

  • Serveer de gehaktballen met aardappelpuree en haricots verts voor een complete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland