Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 500 gram rundergehakt
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 40 gram Mexicaanse gehaktkruiden Silvo
- 1 eetlepel sambal
- 1 ei
- Paneermeel naar behoefte
- Boter om in te bakken
- 1 flinke scheut tomatenketchup
Instructies
Voorbereiding Gehakt:
- Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook, Mexicaanse gehaktkruiden, sambal en het ei.
- Voeg voldoende paneermeel toe om het mengsel te binden, zodat het gemakkelijk tot ballen gevormd kan worden.
Gehaktballen Draaien:
- Vorm ongeveer 8 gehaktballen van het gehaktmengsel.
- Zorg dat ze niet te groot zijn, zodat ze goed gaar worden.
Bakken:
- Verhit de boter in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gehaktballen toe en bak ze rondom bruin aan.
- Voeg een extra ui, in ringen gesneden, toe aan de pan en laat meebakken.
Jus Bereiden:
- Halverwege het bakproces, voeg een flinke scheut tomatenketchup toe aan de pan en laat de gehaktballen verder sudderen in de jus.
Serveren:
- Serveer de gehaktballen met aardappelpuree en haricots verts voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g