Pittige Mosselcocktail met Frisse Saus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 8 blaadjes sla
  • 4 eetlepels paprika uit pot
  • 200 gram erwten uit de diepvries
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 4 theelepels zure room
  • Citroensap
  • Zout
  • Vloeibare zoetstof
  • Tabasco
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
  • Laat ze volledig afkoelen en neem ze vervolgens uit de schelpen.
  • Was de sla blaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 cocktailglazen of schalen.
  • Leg afwisselend een laagje mosselen, paprika en erwten op de sla blaadjes in de glazen of schalen.
  • Hak de peterselie fijn en meng deze met de tomatenketchup, zure room, citroensap, zout, vloeibare zoetstof en tabasco in een kom.
  • Breng de saus op smaak en schenk deze over de mosselcocktails.
  • Serveer de pittige mosselcocktails direct en geniet van de heerlijke combinatie van smaken!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij