Pittige Peperwodka Infusie
Een krachtige peperwodka met een pittige kick! Perfect om puur van te nippen, in cocktails te gebruiken of als feestelijke borrelshot.
Equipment
- Weckfles of glazen fles
- Trechter
Ingrediënten
- 30 witte peperkorrels
- 30 versgemalen zwarte peper
- 4,5 dl wodka
Instructies
- Voeg de witte peperkorrels en versgemalen zwarte peper toe aan een schone glazen fles of weckfles.
- Giet de wodka over de peperkorrels.
- Sluit de fles goed af en laat 24 uur trekken op kamertemperatuur.
- Zeef de wodka door een fijne zeef om de peperkorrels te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka terug in een schone fles.
- Bewaar de peperwodka in de koelkast om hem gekoeld te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de peperwodka gekoeld in kleine shotglaasjes. Heerlijk bij hartige borrelhapjes of als basis voor pittige cocktails.
Wijnadvies:
Combineer deze peperwodka met zoute snacks zoals gezouten amandelen, olijven of gerookte vis voor een perfecte balans.
Voedingswaarden
Serving: 50 ml | Calories: 115 kcal