Pittige Pindakaaskoekjes van Zandtaartdeeg

Pittige Pindakaaskoekjes van Zandtaartdeeg

Porties: 25 personen
inclusief rusttijd van het deeg 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 75 gram geraspte kaas
  • Snufje peper
  • 125 gram koude boter in blokjes gesneden
  • ½ ei
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Sambal naar smaak
  • Seroendeng kokos, pinda's en specerijenmix

Instructies

  • Meng in een kom de bloem, zout, geraspte kaas en een snufje peper.
  • Voeg de koude boterblokjes toe en kneed het mengsel tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het halve ei toe en kneed verder tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Meng de pindakaas en sambal naar smaak door het deeg tot het gelijkmatig verdeeld is.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en snijd het in rechthoekige vormen van ongeveer 5 bij 3 cm.
  • Bestrijk de koekjes met water of een losgeklopt ei en strooi er seroendeng over.
  • Plaats de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ervan geniet.
  • Serveer ze als heerlijke, pittige hapjes bij elke gelegenheid!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koek / Noten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch