Pittige Pompoen Burgers
Ingrediënten
- 500 g pompoen
- 55 g hazelnoten
- 5 sneetjes volkorenbrood
- 1 eetlepel milde Indiase currypasta
- 15 g verse koriander of peterselie fijngehakt
- 2 eieren losgeklopt
- 3 eetlepels olie
Instructies
- Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf.
- Rasp de pompoen grof met een rasp of in de keukenmachine en doe het in een kom.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en hak ze daarna fijn in de keukenmachine of in de vijzel.
- Voeg het brood toe en verkruimel het in de keukenmachine of met de hand.
- Roer de currypasta, 1 theelepel zout en de koriander erdoor.
- Schep het broodmengsel bij de geraspte pompoen en voeg ook de eieren toe.
- Meng alles goed en kneed het goed door elkaar.
- Laat het pompoenmengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verdeel het pompoenmengsel in 8 porties en vorm ze tot burgers.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig hoog vuur in 10-12 minuten gaar, keer de burgers regelmatig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op een broodje, met rode-uiringen en sla of met roergebakken prei en meergranenrijst.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de pittige smaak van deze pompoen burgers.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g