Pittige Pompoen Burgers

Pittige Pompoen Burgers

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g pompoen
  • 55 g hazelnoten
  • 5 sneetjes volkorenbrood
  • 1 eetlepel milde Indiase currypasta
  • 15 g verse koriander of peterselie fijngehakt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 3 eetlepels olie

Instructies

  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf.
  • Rasp de pompoen grof met een rasp of in de keukenmachine en doe het in een kom.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en hak ze daarna fijn in de keukenmachine of in de vijzel.
  • Voeg het brood toe en verkruimel het in de keukenmachine of met de hand.
  • Roer de currypasta, 1 theelepel zout en de koriander erdoor.
  • Schep het broodmengsel bij de geraspte pompoen en voeg ook de eieren toe.
  • Meng alles goed en kneed het goed door elkaar.
  • Laat het pompoenmengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verdeel het pompoenmengsel in 8 porties en vorm ze tot burgers.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig hoog vuur in 10-12 minuten gaar, keer de burgers regelmatig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker op een broodje, met rode-uiringen en sla of met roergebakken prei en meergranenrijst.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de pittige smaak van deze pompoen burgers.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm