Pittige Preikoekjes met Kruidige Yoghurtdip
Ingrediënten
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd
- 9 el olijfolie
- 450 g prei in stukjes
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn djinten
- 250 ml Griekse yoghurt
- ½ teen knoflook geperst
- 15 g verse koriander
- 40 g platte peterselie fijngesneden
- 2 eieren gesplitst
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de rode peper in stukjes.
- Verhit 5 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 minuten gaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer met een staafmixer de Griekse yoghurt, knoflook, verse koriander en de helft van de platte peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de yoghurtdip koud weg.
- Klop het eiwit stijf in een kom.
- Roer in een andere kom de eidooiers, zelfrijzend bakmeel, 100 ml water en de rest van de platte peterselie tot een glad beslag.
- Voeg het preimengsel toe aan het beslag en spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 minuten goudbruin.
- Keer halverwege.
- Herhaal met de rest van het beslag.
- Serveer de preikoekjes warm of koud met de kruidige yoghurtdip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze preikoekjes als hoofdgerecht met een frisse salade erbij. De kruidige yoghurtdip geeft een heerlijke verfrissende tegenhanger bij de pittige preikoekjes.