Pittige Preikoekjes met Kruidige Yoghurtdip

Pittige Preikoekjes met Kruidige Yoghurtdip

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd
  • 9 el olijfolie
  • 450 g prei in stukjes
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn djinten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook geperst
  • 15 g verse koriander
  • 40 g platte peterselie fijngesneden
  • 2 eieren gesplitst
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de rode peper in stukjes.
  • Verhit 5 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer met een staafmixer de Griekse yoghurt, knoflook, verse koriander en de helft van de platte peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de yoghurtdip koud weg.
  • Klop het eiwit stijf in een kom.
  • Roer in een andere kom de eidooiers, zelfrijzend bakmeel, 100 ml water en de rest van de platte peterselie tot een glad beslag.
  • Voeg het preimengsel toe aan het beslag en spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 minuten goudbruin.
  • Keer halverwege.
  • Herhaal met de rest van het beslag.
  • Serveer de preikoekjes warm of koud met de kruidige yoghurtdip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze preikoekjes als hoofdgerecht met een frisse salade erbij. De kruidige yoghurtdip geeft een heerlijke verfrissende tegenhanger bij de pittige preikoekjes.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten