Pittige rettichsalade
Ingrediënten
- ½ rettich groente
- ½ bosje radijs
- ½ eetlepel(s) grove mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel(s) walnootolie
- 1 eetlepel(s) witte-wijnazijn
- ½ tl vloeibare honing
- 50 g macadamianoten grofgehakt / gezouten
- 1 plakje bakbacon in reepjes
Instructies
- Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden.
- Radijs schoonmaken en ook flinterdun snijden.
- Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper.
- Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken.
- Radijsplakjes erover verdelen.
- Mosterddressing over rettich en radijs druppelen en smaken 20 min. laten intrekken.
- In droge koekenpan noten kort roosteren en op bord laten afkoelen.
- Baconreepjes in koekenpan uitbakken.
- Noten en bacon over salade strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of
dungeschaafde rauwe venkel combineert ook prima met de dressing en radijs.
dungeschaafde rauwe venkel combineert ook prima met de dressing en radijs.