Pittige Roergebakken Bloemkool

Pittige Roergebakken Bloemkool

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan of wok

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 gedroogd chilipepertje fijngesneden
  • 350 g bloemkoolroosjes panklaar
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water.
  • Spoel ze af onder koud stromend water.
  • Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok.
  • Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel gedurende 30 seconden.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
  • Meng de blokjes tomaat en kerriepoeder erdoor en voeg een scheutje water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pittige roergebakken bloemkool gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm