Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water.
Spoel ze af onder koud stromend water.
Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel gedurende 30 seconden.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
Meng de blokjes tomaat en kerriepoeder erdoor en voeg een scheutje water toe.
Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Wijnadvies:
Deze pittige roergebakken bloemkool gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Pittige Roergebakken Bloemkool