Pittige Runder Chili con Carne

Pittige Runder Chili con Carne

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blikken rode kidneybonen 400 g elk, uitgelekt en afgespoeld
  • 750 g rundergehakt
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 prei in ringen gesneden
  • ½ blikje tomatenpuree 70 g
  • 1 ½ eetlepel sambal trassi
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sereh citroengras
  • Zout naar smaak
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze beginnen te bruinen.
  • Voeg het rundergehakt toe, samen met de tomatenpuree, sambal, laos en sereh.
  • Bak het gehakt tot het rul en gaar is.
  • Voeg de uitgelekte kidneybonen toe samen met een scheutje water.
  • Laat het geheel nog 8 minuten sudderen totdat de saus begint te binden.
  • Voeg de prei toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
  • Serveer de pittige runder chili con carne met witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra pittige smaak kun je meer sambal toevoegen.
Garneer de chili con carne eventueel met wat verse koriander en een lepel zure room.
Bewaar eventuele restjes in een afgesloten bakje in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Zout arm