Pittige Sla en Rundervink Spiesjes met Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g romaatjes of cherrytomaatjes
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 1 sjalot
  • 15 g verse koriander
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 slavinken of 4 mini-slavinken
  • 2 rundervinken of 4 mini-rundervinken

Instructies

  • Snijd de tomaatjes afhankelijk van hun grootte in helften of kwarten.
  • Snijd de geroosterde paprika in blokjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaatjes, paprika, verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander.
  • Snijd de slavinken en rundervinken in plakjes.
  • Rijg afwisselend plakjes slavink en rundervink horizontaal aan houten satéstokjes.
  • Leg een kwart van het tomatenmengsel op een hete grillplaat en roerbak regelmatig tot de tomaatjes bijna gaar zijn.
  • Houd ze warm.
  • Bak intussen de spiesjes bruin en gaar.
  • Leg de spiesjes op borden en serveer de pittige tomatensaus ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze pittige sla en rundervink spiesjes met geroosterd shoarmabrood voor een extra smaakvolle maaltijd. Een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht vanwege de kruidige en hartige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Extra aanwijzing Snel te maken