Pittige spruitjesgratin

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g spruitjes klein schoongemaakt
  • 15 g boter
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 gedroogde chilipeper chille
  • el bloem
  • 200 ml geslagen room 23% vet
  • 1 el rozemarijn fijngehakt
  • 75 g Grana Padano kaas, geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar.
  • Giet de spruitjes af in een vergiet.
  • Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min op middelhoog vuur.
  • Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger.
  • Roer de bloem door de uien en fruit de uien nog 1 minuut.
  • Roer de room erdoor en breng de room aan de kook.
  • Roer alles glad.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de rozemarijn erdoor.
  • Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel