Pittige Stamppot met Chorizo, Komkommer en Wortel
Een verrassend kruidige stamppot met knapperige komkommer, zoete wortel en pittige chorizo, afgewerkt met romige kruidenboter en een vleugje selderijzout.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Bestrooi de geraspte komkommer met wat zout en laat deze uitlekken in een vergiet.
- Schrap de winterwortel en rasp deze fijn.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de kruidenboter en enkele lepels kookvocht.
- Schep de komkommer, wortel en chorizo door de stamppot en meng goed.
- Breng op smaak met zout, peper en selderijzout.
- Warm de stamppot nog even goed door en bestrooi met fijngehakte bladselderij.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade met citroendressing.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Rioja of een Tempranillo past perfect bij de pittige chorizo en romige stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 750 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 24 g | Vet: 35 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 6 g