Pittige Surinaamse Kip met Tomatenjus

Pittige Surinaamse Kip met Tomatenjus

Een heerlijk Surinaams-Chinees kipgerecht met tomatenjus, roergebakken met geurige kruiden en een pittige touch van Madam Jeanette.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ kopje water
  • 1/2-1 Madam Jeanette peper
  • 2 takken selderij
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kipfilet
  • 4 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe roerbakmix
  • 6 eetlepels olie
  • zout

Instructies

  • Verhit de olie in een wok.
  • Voeg de kip toe en bak tot het vlees lichtbruin en gaar is.
  • Voeg de roerbakmix, tomatenpuree, selderij, knoflook en peper toe.
  • Roerbak dit geheel 5 minuten.
  • Voeg het water toe en schep goed om.
  • Laat het geheel enkele minuten sudderen met de deksel op de pan tot de jus is ingedikt.
  • Breng op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met zuurgoed, gebakken banaan, Kotomisi rijst, Nasi Goreng of Moksie Alesie. Groentevariaties zoals kouseband of groene spitskool passen er uitstekend bij.
Wijnadvies:

Combineer met een gekoelde, lichtzoete Riesling of een droge rosé voor balans bij de pittige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 26 g | Vet: 26 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden